Beköszöntő

Szeretettel ajánlom ezt a MotorkerékPálos honlapot mindazoknak, akik a motoron, motorozáson keresztül szeretnének a Pálos Renddel megismerkedni.

A MotorkerékPálosok motoros közössége nem egy önálló motoros egyesület, hanem a Pálos Rendhez kapcsolódó széles baráti kör azon tagjai, akik a motorozáson keresztül ismerték meg a pálos szerzeteseket. Akik már voltak egyszer-kétszer velünk zarándokolni, azok motorkerékpálosoknak mondhatók.

Az a célunk, hogy bárki, aki szeretne megismerkedni a pálos renddel és szeret motorkerékpározni, nyugodtan csatlakozzon hozzánk egy-egy útra.

Ízelítőt mutatunk keresztény, katolikus lelkiségünkből, a pálos rend történetéből és betekintést nyerhetnek a rend jelenkori életébe, mindenki idejének, lehetőségeinek megfelelően.

Természetesen vannak olyan motoros barátaink, akik intenzívebben vesznek részt az egyes programok szervezésében, mint éppen ennek a honlapnak a létrehozásában és működtetésében is. Ezért van arra lehetőség, hogy az éppen megtörtént vagy tervezés alatt álló utakról, zarándoklatokról tudomást lehet szerezni ezen a honlapon keresztül.

Úton vagyunk mindannyian. Van aki gyalog, kerékpáron, repülővel, autóval, vonattal, motorral vagy éppen más járművel jut el a céljához. Talán nem is az a fontos, hogyan jutunk el bárhová is, a lényeg az, hogy ha úton vagyunk, valahogy egymásra vagyunk utalva. Ezt soha nem szabad elfelejteni! De a legszebb és egyúttal legrejtélyesebb út mégis az, amely az életünkön át vezet. Nagyon jó itt is társakra találni. Amikor motorozunk, közben meg-megállunk egy fohászra, szentmisére, baráti beszélgetésre. Mert tudjuk, hogy Isten az, aki igazán összeköt bennünket az országúton és életünk útján. Így fonódik össze a két utazás egy-egy közös zarándoklat alkalmával.

Ezekkel a gondolatokkal köszöntök mindenkit, akik honlapunkat megtekinti.

IMG_6101

 

Bátor Botond pálos szerzetes